Gratis verzending vanaf €55,-

Levering- en ophaalopties

Koffie tot bij jou aan de deur

Wij verlagen jouw leveringskosten

We snappen het. Leveringskosten bederven de pret!

Grotere verpakkingen leveren is voor ons efficiënter, en dat voordeel geven we graag door aan jou.

Zo krijg je bijvoorbeeld bij het kiezen van 1KG, bovenop de korting per KG tegenover 250GR of 500GR, ook nog tot €2,50 korting op de leveringskosten per kilogramverpakking.

Afhaalpunten: the place to go!

We promoten afhaalpunten zoveel mogelijk. De leveringskosten naar de afhaalpunten van bijvoorbeeld PostNL of DPD zijn ook veel goedkoper voor jou als klant!

Uit een onderzoek van de VUB blijkt ook dat leveringen naar afhaalpunten gemiddeld 30% minder CO2 uitstoot veroorzaken. Indien je op ecologische manier het pakje afhaalt zelfs tot 90%!

Ga zelf op avontuur met onze koffie

Heel soms neemt ons brandproces een kleine creatieve afslag van… zeg maar vijf seconden. Het resultaat? Koffie van dezelfde topkwaliteit. Meestal herken je bijna geen verschil, soms met een unieke, eenmalige smaakbeleving. Perfect voor nieuwsgierige koffiedrinkers én voor wie houdt van een buitenkans: €14,95 per kilo, verzonden per 2 kg – weg = weg!

vanaf  29,90
vanaf Oorspronkelijke prijs was: € 549,00.Huidige prijs is: € 445,00.

Waar ben je naar op zoek?

Klimaateffecten van koffie

Om de klimaateffecten van koffie volledig in kaart te brengen, moeten we de uitstoot in elke fase bekijken:

  • Het telen en verwerken van de koffie in het land van herkomst
  • Het transporteren en branden van de bonen
  • Verpakking en distributie naar de consument
  • Het zetten, consumeren en verwerken van afval (weggooien of recycleren)

Elke fase veroorzaakt verschillende hoeveelheden en soorten broeikasgassen. Om hun effecten te vergelijken, wordt de uitstoot uitgedrukt in kooldioxide-equivalenten (CO₂e), die gassen standaardiseren op basis van hun bijdrage aan de opwarming van de aarde. Zo is lachgas (N₂O) bijvoorbeeld bijna 300 keer sterker opwarmend dan CO₂.

  • Een meta-analyse van CIRAD vond een voetafdruk die varieerde van 0,15 tot 14,5 kg CO₂e per kg groene koffie aan de poort van de primaire verwerking, met een mediaan van 3,6 kg CO₂e. Wanneer de volledige consumptiefase (koffie als drank) werd meegerekend, lagen de schattingen tussen 2 en 23 kg CO₂e per kg geconsumeerde koffie, met een mediaan van 8,8 kg CO₂e.
  • Een studie van USAID en IDH naar de koolstofvoetafdruk van Robusta-productie in Vietnam schatte de uitstoot op 1,22 kg CO₂e per kg groene koffie, van de teelt tot aan de boerderijpoort.
  • Nespresso rapporteerde een gemiddelde van 3,9 kg CO₂e per kg groene koffie over 11 herkomsten in het AAA-programma, aanzienlijk lager dan het vaak aangehaalde industriegemiddelde van ongeveer 7 kg CO₂e per kg.